От спортната зала, до модния подиум, кецовете си остават любимата спортна обувка. В днешно време се радваме на разнообразие от модели, цветове и текстури, което ги прави подходящи за всяка визия и стил. Връзките са важен детайл за всяка спортна обувка, тъй като те допринасят както за удобството, така и за добрия външен вид. Може да промените изцяло вида на вашите дамски кецове само със смяна на цвета или десена на връзките си, както и с начина, по който са завързани.

Връзване за стабилност на глезена

Лесен начин на връзване, при който навървяте връзките по стандартния начин, като при последните две дупки, ги прекарайте паралелно, а накрая кръстосайте краищата им отдолу през противоположно промушените връзки. Този метод на връзване е подходящ, ако петата ви излиза от кецовете и не може да се движите свободно. За да се избегнат инциденти и травми на глезена, обувката трябва да е стабилна, без да е прекалено стегната.

 

Връзване при стягане на пръстите

Прекарайте връзките паралелно през първите дупки, след което с едната връзка преминете на зиг-заг през останалите дупки, а с другата свържете първата и последната дупка по диагонал, като я прекарате под първата връзка. При това връзване се повдига езикът на кецовете, като се освобождава място за пръстите на краката.

 

Връзване за намаляване на натиск в страничната част на ходилото

Този много лесен начин за връзване е подходящ за хора с по-извито ходило и по-висока средна част на крака. Извършва се, като отново навървяте връзките по обичайния начин, но през средните две дупки на кецовете, ги прекарате паралелно.

 

Връзване за повече пространство

Връзките влизат в първите дупки от горе надолу, след което ги кръстосайте по стандартния начин. Прескочете третата дупка и кръстосайте връзките направо към четвъртата. След това прескочете още една дупка и така докато стигнете до последните. Връзките трябва да минават на зиг-заг през една дупка. Накрая прекарайте връзките от долу нагоре през последната дупка. Този метод за връзване е подходящ за хора с по-широки крака, които се нуждаят от повече място за движение. Намалява се възможността за болка и схващане на краката.

 

Връзване на стегнати и тесни кецове

Ако маратонките ви са с по-стегната горна част или ходилото ви е по-извито, то може да навървите връзките по следния метод: През първите две дупки, връзките се прекарват по стандартния начин. След това прекарайте паралелно връзките от втората към третата дупка, и отново се върнете към стандартното навървяне.

 

Връзване за стягане и стабилност

Това връзване е подходящо за обувки, с които ще изпълнявате продължително движение и имате нужда от максимално удобство и стабилност. При този начин, прекарайте връзките паралелно, като всяка връзка прескача по една дупка. Завършете със стандартно завързване.

 

Ето още няколко страхотни идеи, от които да се вдъхновиш:

Начини за вързване на връзки на обувки

Източник: Pinterest