Поръчай удобно и лесно новите ни продукти!

Само до 06.07.2020 г. НАМАЛЕНИЕ до –20% на колекция 🌸 Пролет-Лято 🌸 и до –40% на колекция 🍂 Есен-Зима 2019 г.🍂

Виж новите продукти

Как да разширим тесни обувки?

Posted by redaktor 03.04.2019 0 Comment(s)

 

Колкото и да харесваме новите си обувки, първото им обуване често е придружено с неприятни усещания. Едва ли има човек, който да не си е патил от тесни обувки. Болката и дискомфорта, които причиняват, са истинско мъчение и причина да сме в лошо настроение.

Онлайн пазаруването често ни поставя в такава ситуация, понеже често нямаме възможността да изпробваме обувките, преди да ги платим.

Галдини предоставя на всеки клиент опцията преглед и тест преди покупка!

Обувките, изработени от естествени материали като кожа, набук и велур, с времето се отпускат и оформят по крака, докато некачествените обувки от изкуствени материи си остават същите.

Тези, които не са прекалено тесни и е възможно да се носят без да причиняват рани и силен дискомфорт, могат да се носят вкъщи докато се отпуснат и крака свикне с тях.

 

За по-сериозни случаи има няколко изпитани техники за разширяване на тесните дамски обувки.

 

 

Как се разширяват обувки?

 

Разширяване с мокри чорапи

Това не е сред най-приятните начини за разширяване на обувки, но може би е най-безобидният. Това, което трябва да направите, е да вземете дебел чифт чорапи, да ги намокрите с топла вода и да ги обуете заедно с тесните обувки. Обувките ще се намокрят от вътрешния край и ще заемат формата на краката. За по-добър ефект може да се разхождате известно време с тях.

Същия метод може да приложите, като намажете обувките или напоите чорапите със спирт. Имайте в предвид, че спирта може да остави петна по обувките в зависимост от материала и боята им. Не се препоръчва за прилагане на обувки от естествена кожа, тъй като спирта може да я повреди.

 

Разширяване с лед

За този нестандартен метод ще са ви нужни здраво найлоново пликче и вода.
Още в училище са ни учили, че водата има свойството да се разширява, когато замръзва. Точно от това свойство ще се възползваме в настоящата ситуация.

Напълнете найлоновото пликче с вода (по-малко от половината) и го поставете в обувката. Трябва пликчето да е добре запечатано, за да не се разлее течността. Поставете обувката във фризера за една нощ.
След като извадите обувката от фризера, изчакайте около половин час ледът да се разтопи. Премерете обувката и ако е необходимо, повторете процедурата още веднъж.
 

 

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБУВКИТЕ ОТ НОВАТА НИ КОЛЕКЦИЯ

 

 

Разширяване с хартия

Ако обувките са от естествена кожа можете просто да ги запълните с мокра хартия и тогава да ги пъхнете във фризера. След като ги извадите, премахнете хартията, обуйте ги с дебели чорапи и се разходете докато постепенно се затоплят и отпуснат.

Ако решите да използвате вестници, вземете под внимание, че някои от тях пускат мастило и могат да боядисат обувките, щом се намокрят.

 

Разширяване при обущар

Разбира се, винаги може да разчитате на услугите на добър обущар. Особено ако става въпрос за скъпи обувки, това е най-добрият вариант.
В обущарското ателие се използва специален калъп, с който се постига необходимото разширяване, без да има опасност от нараняване на обувката.

   

x

Този сайт използва бисквитки. За повече информация може да видите страница: Политика за поверителност Приемане

Абонамент за бюлетин

* Е-поща: