Ако е дошло време за основното ви разчистване на гардероба, вероятно сте попаднали на много обувки, които отдавна не носите, но ви е жал да изхвърлите, защото все още „има живот в тях“. Те си стоят чинно по шкафовете и само заемат място, което можете да оползотворите по по-подходящ начин. Минавало ли ви е през ума да ги подарите на някого, който би се радвал да ги носи?

Да дарите старите си обувки на нуждаещи се е много благородна постъпка, затова не изключвайте тази възможност. А ако се питате по какъв начин можете да го направите, то вариантите са много.

 

Подарък през сайтове за малки обяви

 

Може да предложите всички ваши обувки, които вече не носите, като подарък в някоя от платформите за малки обяви. Повечето от големите сайтове за продажба на употребявани вещи имат специална секция, където хората могат да подаряват своите вещи, включително и обувки.

 

Секция за подарени вещи в OLX

 

По този начин ще ги дадете на някого, който търси точно това, от което вие вече нямате нужда и ще ви бъде много благодарен за жеста. Обикновено се практикува изпращане чрез куриер, като вие сами ще определите дали желаете да заплатите доставката, или ще помолите този, който ще ги получи, да покрие сам разходите по нея.

 

Групи за подаряване на вещи във Фейсбук

 

В социалната мрежа има множество групи за подаряване на стари и неизползвани книги, вещи, дрехи, обувки, домашни любимци и други.

 

Някои от най-популярните групи са:

 

https://www.facebook.com/groups/718524518264469/ - Подарявам

https://www.facebook.com/groups/970667196373651/ - ПОДАРЯВАМ :) ГР. СОФИЯ И ЦЯЛАТА СТРАНА

https://www.facebook.com/groups/2021063188214283/ - ♥ ПОДАРЯВАМ ОТ СЪРЦЕ ♥

https://www.facebook.com/groups/318941818470043/ - <3 ПОДАРЯВАМ <3

 

Дарение в църква

 

Още един добър начин да осигурите втори живот на вашите стари обувки е да направите дарение в църковен храм или манастир, където те да бъдат разпределени по предназначение. Повечето църкви имат създадена организация за подобни дарения и също ще ви бъдат благодарни от името на нуждаещите се.

 

Контейнери за дарения на дрехи и обувки

 

В по-големите градове вече има специални контейнери, предназначени за подобни дарения. В тях можете да оставите дрехи и обувки, които да бъдат разпределени и предадени на хората, които имат нужда от тях.

 

Дарение в социални домове

 

Друг вариант е да направите дарението си лично, като се свържете с някои от домовете или центрове за деца, приюти или домове за стари хора. Така, ако желаете, ще имате възможността лично да се срещнете с хората, които ще получат вашата помощ.

 

Оказва се, че начините да дарим старите си обувки са много и доста разнообразни. Освен вариантите, които вече изброихме, съществуват още редица опции – да проверите онлайн за различни благотворителни организации и стартирали кампании, в които да се включите, както и да попитате близки и познати, които също може да познават хора, изпаднали в нужда.

 

Но какъвто и начин за дарение на старите си обувки да предпочетете, със сигурност ще извършите едно много благородно дело. За съжаление, повечето хора, попаднали във водовъртежа на забързаното ежедневие, рядко се замислят как един толкова дребен жест може да е от огромна полза за нуждаещ се.

 

След като дарите своите стари обувки, вижте нашите нови предложения за дамски обувки. Възползвайте се от намаленията и купете сигурно още днес!