Меню
Количка

Кой е моят размер?

Разбери кой е точният размер обувки за теб!

При покупка на обувки онлайн, най-важното е да се избере подходящият размер, за да се избегне неудобството от връщане на артикул и поръчка на нов.

Често размерите на обувките се различават при отделните производители. Ако носите обувки номер 38 на една марка обувки, същия номер при друга марка е възможно да бъде с по-къса или по-дълга стелка и тогава този номер няма да Ви бъде точен.

Поради тази причина насърчаваме нашите клиенти да се ориентират индивидуално за всяка поръчка, според предоставената от производителя информация за размерите.


Измерване дължината на стъпалото


Какво Ви е необходимо:

  • лист бяла хартия;
  • молив или химикал;
  • линийка, ролетка или шивашки метър;
  • за по-голяма точност, може и чертожен триъгълник с прав ъгъл, като не е задължителен.

Прилагаме снимка, за да Ви улесним при измерването:


Взимане размер на ходило

Изображение: Translife Limited


Взимане на размера


Ако сте десничар, стъпете боси върху листа с левия си крак (ако сте левичар – с десния) в изправено положение и очертайте максимално добре линията на контура около стъпалото си.

Вземете листа и измерете с линия или метър разстоянието от върха на най-дългия Ви пръст до петата. Това е дължината на Вашето стъпало.


Точно измерване на размера на ходилото


За по-точно измерване, може да начертаете две успоредни линии, които се допират отгоре и отдолу до контура на стъпалото Ви. Линията под петата и линията над големия пръст на крака, които начертаете с молив (или химикал), трябва да са успоредни една спрямо друга. След като ги начертаете, може да махнете крака си от чертежа и да измерите най-късото разстояние между тях, като поставите измервателната линийка под ъгъл от 90 градуса (под прав ъгъл) спрямо двете начертани линии. Имайте предвид, че размерите на обувките се закръгляват с точност от половин сантиметър (0,5 см.).

Изображение: https://mysoulmateshop.wordpress.com/


Нашите съвети за измерване:

  1. Взимайте мерките по възможност вечер.
  2. Обуйте чорапи – ако купувате зимни обувки, обуйте дебели чорапи.
  3. Бъдете изправени, най-добре с гръб, опрян на стената и помолете някой да очертае крака Ви.
  4. Десничарите е добре да измерят левия крак, а левичарите – десния си крак.

Измерване стелката на Ваша обувка


Друг начин за определяне дължината на ходилото е да премерите стелката на обувка, която вече имате и Ви е най-удобна като големина. Трябва да вземете предвид и това, че има вероятност стъпалото Ви всъщност да е малко по-малко от самата стелка. Обикновено отклонението е около 0,5 см.

За Ваше удобство, в Galdini измерваме всички модели индивидуално, с което се стремим да сме възможно най-точни в предоставената информация за номерацията на обувките!


Измерването при зимни и летни обувки


Във всеки случай е добре да се остави малко повече свободно място за крака.


Измерване на зимни обувки


Зимните обувки, боти или ботуши трябва да са достатъчно широки, за да осигурят свободната циркулация и задържане на температурата, излъчена от ходилото.
Освен това, обикновено носим зимните си обувки, обути в топли, дебели чорапи, които допълнително биха отеснили обувката.


Измерване на летни обувки и сандали


При летните обувки, сандали и чехли също препоръчваме да предвидите свободно място пред пръстите и зад петата – около 1 см, може и 1,5 см.


Таблица на съответствията


След като имате размера на крака си в сантиметри, може да погледнете описанието във всеки един артикул и да определте вашия номер.С тази информация от Galdini се надяваме да сме Ви помогнали с избора на точния за Вас размер обувки.

В случай, че този текст е неясен или непълен, не се колебайте да се свържете с нас и да зададете всички Ваши въпроси на тел. 0879 80 77 67 или през чата в долния десен ъгъл на сайта.