Поръчай удобно и лесно новите ни продукти!

Само до 05.06.2020 г. НАМАЛЕНИЕ до –20% на колекция 🌸 Пролет-Лято 🌸 и до –40% на колекция 🍂 Есен-Зима 2019 г.🍂

Виж новите продукти

Как да си направим рафтове за обувки?

Posted by redaktor 31.03.2020 0 Comment(s)

Практични, удобни, изразяващи личните ни качества, вкус, чувство за стил и въображение, дамските обувки са неизменна част от гардероба ни, от ежедневието ни, от живота ни.

Ежедневни, официални, спортни, според сезона – броят на обувките в един дом понякога е труден за изчисление, понеже всеки член на семейството със сигурност притежава повече от един чифт.  

Ако семейството е по-голямо или жилището е с по-малки размери, съхранението на обувките може да се окаже сериозно предизвикателство.

Има няколко ефикасни начина, по които можем да си направим рафтове за обувки, които не се отразяват съществено на бюджета, пестят място и освежават цялостната визия на дома.

Преди да изберем някой от вариантите, е необходимо да преценим от какво точно се нуждаем и какво ще ни гарантира максимално удобство и практичност. Разбира се, трябва да съчетаем вида на рафтовете с останалия интериор на жилището.

  • Дървени палети
  • Дървени щайги
  • Стълби
  • PVC тръби
  • Стандартни етажерки и стелажи

Дървени палети

 

    Дървените палети са много практично, екологично и модерно допълнение към обзавеждането на дома. Те са широко разпространени в съвременния интериор, защото са нискобюджетни, имат широко приложение и са изработени от екологично чисти материали, които са безвредни за природата и хората. Те са подходящи за съхранение на ежедневни обувки. Трябва ни само дървена палета, която да изправим до стената. Можем да я лакираме или боядисаме, както ни харесва или така, че да се вписва с останалата част от дома

Рафт за обувки от PVC тръби

 

Малки дървени щайги  

 

    Още един достъпен, лесен и оригинален начин за съхранение на обувки. Трябва ни една дървена щайга, шкурка и лак или боя. Изглаждаме повърхността на дървото с шкурката, след което нанасяме два слоя от боята. Изчакваме да изсъхне и след това изправяме щайгата до стената. Може да използваме колкото щайги са ни необходими, спрямо чифтовете обувки и пространството, с което разполагаме.

 

Стълби

 

Интересно, оригинално и модерно решение за съхранение на обувките са обикновените стълби. По-широките стъпала играят ролята на рафтове, а по-тънките стълби са идеални за подреждане на официални обувки с токчета. Върху тях може да се подреждат също книги, саксии, шалове, аксесоари и изобщо каквото пожелаем.

 

PVC тръби

 

    PVC тръбите са перфектно решение за хора с повече въображение и за домове с по-артистичен интериор. Могат да се намерят в магазините за строителни материали. Когато избираме тръбите, трябва да ги съобразим с размера на обувките, които искаме да съхраняваме в тях. След като тръбите са закупени, заглаждаме ръбовете им с шкурка. Нанасяме грунд и след това ги боядисваме в желания цвят. Ако сме избрали тръби в бял цвят, можем да пропуснем боядисването. Закрепваме тръбите една към друга с помощта на PVC лепило или винтове. И готово, имаме си интересен кът за съхранение на обувки.

 

Стандартни етажерки и стелажи  

 

    Ако предпочитаме по-изчистена и стандартна визия, винаги можем да разчитаме на обикновените етажерки и стелажи за обувки. Определяме размерите и на колко етажа искаме да бъдат. Избираме материали – обикновено метал, PVC, дърво, шперплат. Лесни за сглобяване в домашни условия, но винаги можем да разчитаме на услугите на майстор или да ги поръчаме готови от магазина. Те са евтини и практични, предлагат пълна видимост и достъп до обувките.

 

 

Image credits:
https://cutediyprojects.com/
https://findinghomefarms.com/
 

 

x

Този сайт използва бисквитки. За повече информация може да видите страница: Политика за поверителност Приемане

Абонамент за бюлетин

* Е-поща: